A trip to the SEMA Show @Las Vegas

Sema Show 2022 – Een onvergetelijke ervaring !

Eerste Dag

Eindelijk was het zover. Maandag 31 oktober, gepakt en gezakt ontmoeten we elkaar op Brussels Airport. Klaar voor onze trip naar Las Vegas. Hier vindt namelijk de 55ste editie van de SEMA Show plaats. Met zo’n 130000 bezoekers is dit dé jaarlijkse hoogmis van de auto-industrie. Na 2 jaar van afwezigheid, omwille van Covid-19, belooft het dit jaar nog grootser en gekker te worden dan voorheen. Een impressie

Na de bekendmaking van de winnaars van onze SEMA contest, Dilly Graphics en Publi Trésignies, was het kort dag. Ze hadden welgeteld 2 weken de tijd om de nodige documenten in orde te brengen en zich voor te bereiden op wat later een onvergetelijke reis zou blijken.

GSWF

Dag 1 beginnen we, zoals het hoort op een autoshow, met brullende motoren, gierende banden en de geur van verbrand rubber. Super Trucks driftend en springend terwijl een enthousiaste menigte vol verbazing toekijkt. Éénmaal binnen in het immense Las Vegas Convention Center maken we tijd om langs te gaan bij onze sponsors.

Zo brengen we eerst een bezoek aan de stand van GSWF. Op geheel eigen wijze worden we verwelkomd door Anthony Contini. De eigenaar en hét uithangbord van GSWF. Op SEMA stellen ze de Chroma Guard Infused Color PPF voor. Een ongeëvenaard gamma van 23 kleuren 100% Polyurethaan PPF. Onder meer Vaidas Gecas, eigenaar van Wrap Virus en tevens trainer voor GSWF, demonstreert tijdens live sessies hoe je deze unieke PPF verwerkt.

3M

Volgende halte; 3M. Zij lanceren hier de 3M IJ280. In Europa is de lancering al enkele maanden achter de rug maar het Amerikaanse publiek mag nu kennis maken met de nieuwste telg in het 3M digital cast gamma. Daarnaast vooral aandacht voor de nieuwe 3M Scotchgard™ Paint Protection Film Pro Serie 200.

Arlon

Niet aanwezig tijdens deze waanzinnige 4-daagse, maar zeker het vermelden waard; Arlon. Het is al even geleden dat Spandex de Arlon SLX en SLX+ toevoegde aan haar brede gamma.

Ondertussen hebben vele van onze klanten kennis gemaakt met de uitzonderlijke eigenschappen van de Flite lijmlaag en kiezen zij op dagelijkse basis voor deze digitale wrapping film om de meest uitdagende printwraps tot een goed einde te brengen.

Avery Dennison

Even het gangpad oversteken en we lopen zo de stand van Avery Dennison binnen. Ook hier aandacht voor PPF en window tinting films. Niemand minder dan Justin Pate toont hoe je efficiënt en moeiteloos een Rolls Royce wrapt in de Avery Supreme Wrapping film. Wat deze laatste betreft hadden ze trouwens zeer goed nieuws. Vanaf januari zouden er terug 94 kleuren beschikbaar zijn. We kijken er alvast naar uit.

Afsluiten doen we in stijl. Met de stretch limousine naar de Stratosphere waar we gaan dineren op 260m hoogte.

Tweede Dag

Vandaag starten we met een ontmoeting met onze nieuwe collega Ryan Buy van Regional Supply (Spandex US). Hij zal er voor Spandex het Image Perfect gamma aan de man brengen alsook de Berger Textiles vertegenwoordigen. Het ideale moment om ideeën en ervaringen uit te wisselen met onze Amerikaanse tak.

Ondertussen zijn ook Peter en Robbert van 2Wrap komen aansluiten. Beide heren zijn wrap experts en ook zij nemen de tijd om op SEMA op zoek te gaan naar de nieuwste innovaties. Even gegevens uitwisselen met Ryan voor wat hopelijk de start is van een mooie samenwerking.

Daarna zetten we onze tocht verder tussen de glimmende bolides. Er lijkt geen einde te komen aan de resem Super Cars, de Hotrods, de Monstertrucks, … De ene al mooier dan de andere maar telkens met oog voor detail.

Helaas loopt ook deze dag snel op z’n einde. Met weer een paar 10000 stappen op onze stappenteller keren we terug naar het Treasure Island hotel om ons even op te frissen en samen de avond in te duiken.

Derde dag 

Na 2 dagen vol blinkend chrome en ronkende motoren nemen we ook even de tijd om een bezoekje te brengen aan de stad die nooit slaapt. Alles wat je kent uit de films maar dan in het echt. Immense digitale billboards, reusachtige hotels, slots zover het oog kan zien. Vol verbazing kuieren we door Freemont Street en langs ‘The Strip’ terwijl we onze ogen de volle kost geven. ’s Middags maken we tijd voor een authentieke pizza slice en ’s avonds zakken we af naar China Town voor een Oosters getint diner. Een mooie en gezellig afsluiter van deze fantastische reis.

Het einde van een geweldige avontuur

Tijd om terug te keren naar ons bescheiden België. Moe en voldaan, maar vooral een unieke ervaring rijker met nieuwe vrienden voor het leven.

Dank aan David, Joke, Stan, Dirk en Frederik voor het aangename gezelschap en vooral dank aan Spandex dat we dit mochten meemaken.

Voorgaand

Volgende

Share This