Window films – hoe en wanneer nat of droog aan te brengen

Het kiezen van de juiste methode voor het aanbrengen van window films op glas, is essentieel om het resultaat voor langere termijn te kunnen garanderen. Deze keuze wordt voornamelijk bepaald op basis van de verschillende lijmtechnologieën. Lijmlagen op waterbasis zijn alleen compatibel voor droge applicatie, terwijl lijmlagen op basis van oplosmiddelen geschikt zijn voor zowel de droge- als natte aanbrengmethode.

Natte aanbrengmethode

De ‘natte aanbrengmethode’ is verreweg de meest populaire keuze voor het gebruik van frosted of etched raamfolies. U kunt deze techniek gebruiken, ongeacht het formaat van de afbeelding. Deze is echter het meest nuttig bij grotere afmetingen om de folie gemakkelijker te (her)positioneren.

We hebben een video gemaakt waarin onze applicatiespecialist de natte aanbrengmethode van het begin tot het einde laat zien, inclusief enkele waardevolle tips voor een montage op window films.

ImagePerfect MagicApply is een ideaal product voor de positionering bij de natte aanbrengmethode. ImagePerfect MagicApply is een olievrij product dat geen invloed heeft op de folie of lijmlaag. Het gebruik van een product dat wél olie bevat, zoals sommige afwasmiddelen, kunnen een problemen veroorzaken, waaronder het falen van het lijmsysteem. ImagePerfect MagicApply maakt een sneller afwerken mogelijk aangezien de initiële hechting eerder aanvangt dan bij het gebruik met water.

Tip: gebruik ImagePerfect MagicApply niet als de temperatuur van omgeving en ondergrond lager is dan 10°C.

Droge aanbrengmethode

De enige aanbevolen methode voor folies met air egress technologie (luchtkanaaltjes), is de droge aanbrengmethode. Hiermee kunt u gemakkelijk (her)positioneren en aanrakelen zonder luchtinsluiting. Dit is ook de aanbevolen methode voor elk type raamfolie bij een lagere temperatuur dan 10°C. Een droge aanbrengmethode is ook beter geschikt zijn voor kleine tot middelgrote afbeeldingen waarbij herpositioneren van minder belang is. Dit bevordert een snellere afwerking.

Bekijk de droge aanbrengmethode zoals gedemonstreerd door onze specialist

Met zowel de natte- als droge aanbrengmethode op glas, moet u er altijd voor zorgen een glas- of oppervlaktereiniger te gebruiken alvorens de folie aan te brengen. Hiervoor levert Spandex producten van toonaangevende merken als Avery Dennison, 3M, ORAFOL en ImagePerfect.

Producten en links genoemd in het artikel

Productnaam of productreeks Link
ImagePerfect 5800 Decorative Window Films https://bit.ly/2OuNtnb
ImagePerfect MagicApply https://shop.spandex.com/p/T95
Adhesive and Vinyl Removers https://shop.spandex.com/c/XUF

 

Voorgaand

Volgende

Share This