Spandex introduceert Zeno – Een nieuwe standaard voor interactief Car Wrap Design

October 2023

Spandex, één van ’s werelds toonaangevende leveranciers aan de visuele communicatie-industrie, heeft Zeno geïntroduceerd, een virtueel 3D-carwrap-visualisatieplatform. Zeno zal in heel Europa exclusief door Spandex worden gedistribueerd.

Zeno is een -op abonnement gebaseerde- softwaretool waarmee carwrap-professionals snel hoogwaardige en fotorealistische designs kunnen creëren en visualiseren. Zowel volledige als gedeeltelijke wraps. Hiermee wordt ingewikkelde grafische ontwerpsoftware overbodig. De tool is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Je hebt geen ontwerp- of technische ervaring nodig. Gebruikers kiezen eenvoudigweg het automodel en het materiaal, waarna de software onmiddellijk een 3D-prototype genereert dat vanuit meerdere hoeken kan worden bekeken. Vervolgens kan het in zes verschillende gesimuleerde omgevingen (settings) worden geplaatst om te testen hoe schaduwen, glinsteringen en reflecties er op het gekozen materiaal uitzien.

Car-wrappers hebben toegang tot alle merken wrapfolies van Spandex, waaronder: Avery Dennison, 3M, Orafol en Arlon (Binnenkort ook Mactac en STEK) Het omvat een volledig assortiment kleuren en meer dan 400 voertuigmodellen, terwijl er maandelijks meer worden toegevoegd. Daarnaast zijn er meer dan 1000 decals beschikbaar voor extra maatwerk en kunnen gebruikers hun eigen afbeeldingen uploaden. De mogelijkheden voor creatie zijn vrijwel grenzeloos.

Tijdens gesprekken met een klant, kunnen installateurs direct een beeld tonen van het voertuig zoals deze er na het wrappen kan uitzien. Hiermee wordt het voor beide partijen veel gemakkelijker om ideeën te bespreken en sneller beslissingen te nemen. Er is een point-and-click- functie waarmee je eenvoudig het gekozen materiaal kunt toepassen. Daarnaast beschikt Zeno over een Customer Design Studio, waar gebruikers emblemen en logo’s kunnen slepen en plaatsen voor de voltooiing van specifieke ontwerpen, zoals voor bedrijfswagens.

Zodra het ontwerp klaar is, wordt er een lijst weergegeven met alle benodigde materialen zodat gemakkelijk kan worden doorgeklikt naar de Spandex-website om deze te bestellen. Wrappers kunnen het ontwerp ook downloaden als een interactieve 360° weergave. Deze kunnen ze meegeven aan potentiële klanten, gebruiken op hun eigen website of delen op social media. Een eyecatcher op elke commerciële locatie of evenement. Zeno stroomlijnt op deze manier het verkoopproces door de tijd te verkorten tussen ontwerp en de daadwerkelijke start van het wrappen.

Leon Watson, Chief Go-to-Market Officer bij Spandex, uitte zijn enthousiasme over de lancering van Zeno met de volgende belofte: “We zijn enorm opgetogen om Zeno aan onze klanten te kunnen presenteren. Dit revolutionaire platform belichaamt onze inzet om innovatie te stimuleren, bedrijven te helpen meer tijd vrij te maken voor de uitvoering van projecten en hierdoor meer omzet te genereren met een premium service”.

Zeno is exclusief bij Spandex verkrijgbaar als jaarabonnement voor de prijs van € 590,- Het kan rechtstreeks op de Spandex-website worden aangekocht. Meer informatie en productdemonstraties vind je op de Landing page van Zeno. En een voorbeeld van een 360 render kun je hier bekijken.

Voorgaand

Share This