De nieuwe ImagePerfect SafeTouch folie biedt optimale bescherming tegen bacteriën bij hygiënische maatregelen

Spandex, de one-stop-shop leverancier van innovatieve oplossingen voor de sign-, print-, en displayindustrie, introduceert ImagePerfect SafeTouch, een antimicrobieel laminaat voor toepassingen in een omgeving waar verspreiding van bacteriën op ondergronden moet worden voorkomen.

ImagePerfect SafeTouch (IP2830-111) is een 80 micron transparante folie, beschikbaar in glanzende en matte uitvoering. De folie bevat het uiterst effectieve antimicrobiële middel pyrithionzink en biedt meer dan 99,99% bewezen bescherming tegen de groei van een reeks algemene bacteriën, schimmels en parasieten.

Bestand tegen o.a. Escherichia coli (E. coli), Staphylococcus aureus (Golden Staph), Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA), Salmonella, Listeria, Klebsiella pneumoniae (K. pneumoniae), Enterococcus faecalis (E. faecalis), Pseudomonas aeruginosa en Legionella pneumophila.

De antimicrobiële middelen zijn verwerkt in de samenstelling van de film en niet als aparte coating aangebracht. Dit garandeert een langdurige bescherming van tenminste drie jaar bij intensief gebruik en regelmatige (schurende) reiniging.

Dit product is ontwikkeld voor gebruik op vlakke ondergronden als geprinte graphics en markeringen, toonbanken, bureau’s, deuren en werkbladen in een omgeving die een hoge mate van hygiëne vereist zoals bij: winkelschappen, openbaar vervoer, gezondheidszorg, onderwijs, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en evenementlocaties. Het antimicrobiële laminaat verhindert de groei van microben op ondergronden door gunstige condities hiervoor te elimineren.

Dankzij de schoon verwijderbare semi-permanente belijming op solventbasis, is SafeTouch direct toepasbaar op oppervlakten. De hoge transparantie van de folie zorgt ervoor dat de orginele ondergrond op een natuurlijke manier zichtbaar blijft.  Het kan ook als laminaat worden gebruikt over een geprint oppervlak, na een inktdroogtijd van 48 uur.

ImagePerfect SafeTouch is volledig bestand tegen regelmatige reiniging met middelen als ethanol (70%), IPA (0,1%) en benzalkonium chloride (5%).

Stefano Nigrone, Spandex’s directeur van ImagePerfect, legt uit: “ImagePerfect SafeTouch geeft klanten een nieuwe en belangrijke keuze voor een maximaal antimicrobieel beschermingsniveau van tenminste drie jaar bij gebruik van een flexibel pvc-materiaal voor een uiterst competitieve prijs. Dit zal uiteindelijk meer bedrijven helpen hun personeel en klanten te beschermen door toepassing van dit product, in een tijd dat de publieke gevoeligheid rond hygiëne nog nooit zo groot was.”

ImagePerfect SafeTouch is onafhankelijk getest door 3A Laboratori (geaccrediteerd UNI CEI EN ISO/IEC 17025, en gecertificeerd UNI EN ISO 9001). Dit product is uit voorraad leverbaar vanaf juli 2020.

Voorgaand

Volgende

Share This